NIET AKKOORD?

Het is nooit uitgesloten dat er een vergissing in het spel is. Of dat je omstandigheden kan inroepen die de overtreding verrechtvaardigen. Maar houd er wel rekening mee dat de procureur des Konings hier niet lichtzinnig mee omspringt.

 Het bezwaar dien je in op het antwoordformulier dat je ontving. Als je daar niet meer over beschikt, kan je er een opvragen bij de politie. Vergeet wel niet het dossiernummer te vermelden, anders komt je bezwaarschrift nooit terecht! Vermeld telkens je een document overmaakt dat bij het dossier hoort om er het dossiernummer op te vermelden. Tussen de massa's papierstapels die het openbaar ministerie ontvangt is het zoeken of het bijvoegen van een document zonder dossiernummer als een zoektocht naar een naald in een hooiberg.

Als je bezwaar te licht bevonden wordt, zal er een minnelijke schikking voorgesteld worden en je zal dan waarschijnlijk met een verhoging van 30 % van je boete moeten rekening houden.
Ga je toch naar de rechtbank? Ga je in beroep tegen het bevel tot betaling (zie daar) ? Dan kan je, als je veroordeeld wordt in hoger beroep gaan bij de rechtbank van eerste aanleg. Zeker als je daar ook veroordeeld wordt, lopen de kosten hoog op. Die zouden wel een veelvoud van de aanvankelijke boete kunnen bedragen.